“We nemen alleen genoegen met een echte escaperoom ervaring”

 

Het concept

QuestChest maakt gebruik van een uniek concept: een combinatie van een tablet die je meeneemt in het verhaal en een robuuste kist vol met uitdagende escaperoom puzzels!
Het concept borduurt dan ook voort op het idee van een Escaperoom, maar dan compact en flexibel; dezelfde beleving in beeld & geluid, verhaallijn en puzzels. Te spelen op iedere gewenste locatie en geschikt voor het hele gezin, met collega’s of met je vriendengroep.
Wij zijn in staat om snel en doeltreffend nieuwe producten te maken en eventueel maatwerk te leveren. Wilt je een eigen QuestChest ontwikkeld hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ontspanning

Een dagdeel met het gezin of met vrienden in je eigen omgeving plezier beleven door het spelen van één van de producten van QuestChest. Geschikt voor 2 tot 6 personen, vanaf circa 8 jaar. De uitdagende puzzels in de kist zijn geschikt voor jong en oud, voor ieder wat wils. In ieder geval leert de ervaring ons dat het gehele gezin plezier aan het spelen van een QuestChest beleeft.

Educatie

Wij bouwen onze producten op een speelse en educatieve manier. In het geval van Magicae Denarios is het verhaal gebaseerd op de opkomst van het Romeinse Rijk en het uiteindelijke verval hiervan, waarin goden en keizers een belangrijke rol speelden. Tijdens het testen van het spel in de lessen van groep 7 van het basisonderwijs bleek hoe enthousiast leerlingen de stof oppikten en vergeleken met de eigen lesstof.

Teambuilding

Net als bij escaperooms zie je dat naast het plezier hebben in het spel, vaardigheden als communicatie, initiatief, leiderschap, oplossend vermogen en samenwerken belangrijk zijn en bij de spelers naar voren komen.

Bedrijfs history

Awesome Image
Awesome Image

QuestChest is begonnen door een groepje vrienden die al jaren ervaring hebben met het bouwen en runnen van Escaperooms.

2016

2016 : Wescape opent 1e escaperoom: "Kidnapped"

2017

2017 : opening kinder escaperoom: "De heks van Zoetermeer"

2018

2018 : opening 3e escaperoom: "Payback"

2019

2019 : Innovatie en uitbreiding van het team leidt tot QUESTCHEST

2020

24 Maart

24 Maart : Live met Magicae Denarios

Magicae Denarios is een educatieve kist met een Romeins thema